Meie õpetaja Francisco

Tänases blogipostituses tutvustab ennast lähemalt meie õpetaja Francisco. Francisco õpetab hispaania keelt nii täiskasvanutele kui ka lastele ja noortele. Tutvu laupäeval algavate laste ja noorte kursustega siin.

https://www.hispaaniamaja.ee/ee/lastekursused/ 

Minu nimi on Francisco Caceres ja ma olen pärit Kesk-Ameerikast, täpsemalt El Salvadorist, kus ma avasin Montessori kooli. Ma olen lõpetanud Itaalias Rooma ülikooli, kus ma õppisin eripedagoogikat ning mul on magistrikraad Montessori hariduses Opera Nazionale Montessori ülikoolist Roomas. Ma olen haavatavates kogukondades Kolkatas, Indias, Chiang Mais Tais, El Salvadoris, Guatemalas ja Armeenias koostanud pedagoogilisi programme kasutades väljendusvormina kunste. Olen Aasias, Euroopas ja Kesk-Ameerikas läbi viinud mitmeid koolitusi, mille käigus me uurisime ja avastasime erinevaid sotsiaal-emotsionaalseid oskusi.Ühest projektist, mille ma Indias ellu viisin, tehti ka dokumentaalfilm; selle filmis üles Noelia Merino, kes on operaator Kest-Ameerikast. Selles dokumentaalfilmis algatame koos teiste haridustöötajatega projekti seksitööstusest päästetud lastele. Kasutasime kunste ja sotsiaal-emotsionaalseid metoodikaid, et nende haavatavusega tegeleda. Tulemused olid imelised ja film räägib sellest lähemalt. Seda filmi nägi ka Oscari võitja Andree Guttfreund ning film osales mitmel filmifestivalil. Sellel on olnud hariduslik ja sotsiaalne mõju.

https://www.youtube.com/watch?v=vr0sF9WeTGw

Ma kolisin Eestisse, et alustada magistriõpinguid Tallinna ülikoolis ning otseloomulikult otsisin võimalust töötada õpetajana. Nii ma leidsin tee Hispaania Majja.

 

Igal inimesel on suurepärane potentsiaal ja kõige olulisem on see üles leida ning olla enda ees oleva inimesega ehtne, haavatav ja avastada koos erinevaid suhtlemise tahke. Tundlikkus ja empaatia on vajalikud ning tänu kogemustele, mis ma olen erinevates haavatavates keskkondades saanud, on võimaldanud mul ennast sügavamalt tundma õppida, mõista hariduse väärtust.

 

Kõige rohkem meeldib mulle elus avastada inimese sisemist mina, me oleme kõik osa suurest univesumist, mis on täis emotsioone ja soove. Oleks suur rõõm Sinuga tunnis kohtuda, kus avastame koos uut keelt, kuid mitte ainult, me arutame paljude eluliste teemade üle.

Minu meetodid keskenduvad väljenduspotentsiaali otsimisele, mis läheb keelest kaugemale.


Selleks, et meie tegemistega kursis olla, liitu Hispaania Maja uudiskirjaga või jälgi meid Facebookis ja Instagramis.

Kui sul on tekkinud huvi hispaania keele õppimise vastu, siis liitu meie hispaania keele kursustega, rohkem infot tunniplaanist siin või eratundide kohta siin.

Hispaania ja Ladina-Ameerika kultuuri huvilised leiavad palju põnevat meie raamatupoest siin ning Hispaania maitsete austajatele on meil erilised gurmeetooted siin.

Miks mitte ühendada keeleõpe ja reisimine? Vaata hispaania keele kursuseid Hispaanias ja Ladina-Ameerikas siin.